Hopp til innholdet

Søvnråd: Nyttige Ressurser

Som helsepersonell spiller du en avgjørende rolle i pasientenes søvnomsorg. Små justeringer i søvnvanene kan ha store positive effekter på pasientenes helse. Derfor har vi samlet omfattende ressurser og veiledning, basert på den nyeste søvnforskningen, for å hjelpe deg å støtte dine pasienter på deres reise mot bedre søvnkvalitet.

Helsedirektoratets åtte råd for bedre søvn

Vi ønsker også å oppfordre deg til å veilede pasientene dine til å følge Helsedirektoratets anbefalinger. Ved å følge lenken nedenfor kan du enkelt skrive ut disse rådene til pasientene dine. Dette kan være en hjelp til å integrere sunne søvnvaner i deres daglige rutiner.

Søvndagbok

Ved søvnvansker kan vår søvndagbok, som er basert på Nasjonalt Senter for Søvnmedisin, være en uvurderlig ressurs for å hjelpe pasientene med å loggføre søvnvaner og mønstre over tid. Ved å nøye dokumentere søvnkvalitet, aktiviteter før leggetid og eventuelle bekymringer, kan pasientene få innsikt i deres søvnmønster og bidra til mer informerte samtaler om søvnproblemer. Det er verdt å påpeke at disse dagbøkene enkelt kan skrives ut, slik at pasientene kan ta med seg verdifull informasjon til konsultasjonene.